мебели за баня
Как да платите?
• наложен платеж
• банков превод
• на място в наш магазин

Мебели за баня, обзавеждане и съвети за декорация

Идеи, предложения и изпитани практики при обзавеждане на бани. Избор на материали, цветове и аксесоари за по-функционална и красива баня.


Мебели за баня, обзавежданеНавярно банята е едно от най-скромните и несъмнено най- експлоатирани помещения в къщата (апартамента). Но само защото пространството е доста ограничено, не означава, че трябва да бъдат лишени от стил.
Все повече и повече хора отделят доста внимание, когато дойде моментът за обзавеждане. Наистина, освен влагането на дизайн и стил е необходимо да се помисли за най-рационалното използване на пространството. Банята е много повече от избор на тоалетна, кърпи и душ завеса.

Добре обзаведената баня освен практични качества действа и успокояващо и отпускащо. Независимо дали ще ремонтирате съществуващата баня или ще обзавеждате нова, тя трябва да отговаря на Вашия стил и стилът на апартамента/ къщата/ хотела, където се намира. Разбира се модните тенденции от към материали, цветове, комбинации също имат значение. Не бива да се пренебрегват съвременните решения само защото смятате, че отработеното вече е доказало своята стойност. Напротив, в наши дни банята често е екстремно малко помещение или трудно за оборудване. Затова и мебелите по поръчка с нестандартни форми, размери и материи са решаващи.

В магазините за мебели за баня, ще изготвят проект по зададени параметри, а на място може да изберете цветове и вид плочки, санитарията, формата на ваната / душ кабината, големината на мивката и т.н. В шоурума на Нова Баня има изобилие от мебели за баня, фаянс, гранитогрес, цели решения и идеи за обзавеждане. Там ще изготвят безплатно и 3D проект с избрани вече компоненти. Магазинът се намира в Пловдив, бул. 6-ти Септември 216.

Какво още е важно?
Може да не сте се замисляли за тази гледна точка, но енергийното поле, настроението, което носи банята също е от значение. Може да е малко и да не прекарваме много време там, но помещението има своето излъчване и въздействие. Най-малкото денят започва и завършва именно там! Затова изберете по-свежи цветове, някои шарени мотиви, допълнителни цветни аксесоари, свещи, ароматизирани пръчици и т.н., за да придадете желания облик на мястото, където ваната означава минути почивка, тоалетната означава минути почивка, а отражението в огледалото трбява да е зареждащо.

Избор на цветове
Мебели за баня, обзавежданеЦветова схема на Вашата баня диктува общото настроение и температура. Например, ахроматичната палитра се състои от бели тонове, кремообразни цветове на слонова кост, нюанси на сивото или нюанси на черното, създават успокояваща, неутрална атмосфера. За малките бани се препоръчват светлите и неутралните нюанси, за да създадат чувство на отвореност и пространство. От друга страна, да се придаде по-уютен и интимен вид на голямата баня е добре да се използват по-тъмни цветове на плочките, като шоколадово кафяво, богат патладжан, изумрудено зелено или морско синьо. Загрейте температурата на декориране с топли нюанси, като червено, жълто и оранжево, или охлаждете атмосферата с виолетово, синьо и зелено. Придайте настроението на Вашата баня с ваза свежи цветя, саксии с естествена зеленина и многоцветно платно живопис.

Обзавеждане на пространството
Мебели за баня, обзавежданеОбзавеждането е по-лесно при просторни бани и съответно по-трудно при малки такива. В наши дни, за щастие, са налице редица решения, които се отработени и приложеми при доста проблемни ситуации. Отворени рафтове (стъклени, дървени, метални), малки шкафвета, чекмеджета за различни аксесоари, като кърпи, хавлии, препарати, лекарства, сапуни, тоалетни принадлежности могат да бъдат изработени всякакви размери. За по-малките помещения се препоръчва обзавеждане във височина. Така винаги ще имате къде да сложите новопоявилите се вещи. Мебелите за баня дават различни възможности за изява на вкус и най-вече за реализиране на функционални идеи. В даден момент човек осъзнава, че това е най-важното. Всяко ротинно движение не трбява да натоварва, да е нелогично или усложнено поради недомислие.

Осветление и огледала
Мебели за баня, обзавежданеОсветлението може да е естествено (през деня, ако банята Ви има прозорец) и изкуствено. Каквото и да е от двете важно е да е достатъчно. Това е помещението, където се къпете, бръснете, гримирате. Декоратични ламби и стенни апликатори ще придадат по-уютен и интимен вид на Вашата баня вечер. Малко цветно осветление или свещи също имат подобен ефект.
Осветителни тела освен на тавана или високо на стените е рационално да има около огледалото и мивката. Все пак това е мястото, където е редно да забележите, ако нещо с външния Ви вид не е наред. Обикновено в банята има едно по-голямо огледало (над мивката), но понякога то заема цялата стена или дълги вертикални отрези от нея. Както знаем, огледалата придават дълбочина и пространство. Затова е нужно да се помисли къде най-добре ще стоят в една малка баня?